Перевірка дипломів

Усі охочі мають можливість безкоштовно перевірити достовірність документів про освіту, виготовлених з 2000 року, у розділі «Реєстр документів про освіту» сайту Єдиної державної електронної бази з питань освіти https://info.edbo.gov.ua/edu-documents/ Для зручності користувачів, під формою перевірки документів, доступна відео-інструкція.

Крім того, користувачі сервісу можуть замовити виписку з Реєстру документів про освіту, тобто електронний документ у вигляді файла, що містить відомості про документ про вищу освіту. Виписка з Реєстру містить дату, час формування відповіді, кваліфіковані електронні підписи та печатку, накладені технічним адміністратором ЄДЕБО і надсилається на вашу адресу електронної пошти протягом трьох робочих днів (зазвичай значно швидше, а вказаний термін є граничним) після отримання запиту.

Ця функція змінила практику взаємодії з Реєстром документів про освіту користувачами. Роботодавцям, вступникам, під час вступної кампанії, правоохоронним органам та всім зацікавленим, немає необхідності звертатись з письмовими запитами для перевірки достовірності документів – вони отримують електронний документ на вказану адресу електронної пошти.