Про підтвердження інформації щодо закладів ЗСО у Реєстрі суб’єктів освітньої діяльності ЄДЕБО

Шановні колеги!

 

Листом МОН від 14.04.2020 №1/9-208, що додається, надано роз’яснення щодо актуальних питань підтвердження інформації про заклади загальної середньої освіти у Реєстрі суб’єктів освітньої діяльності ЄДЕБО.

 

Звертаємо увагу, що на сьогодні органами управління у сфері освіти засновників закладів загальної середньої освіти не підтверджено в ЄДЕБО повноту, актуальність та достовірність інформації практично щодо третини закладів ЗСО. Крім того, наявні недоліки у вже підтвердженій інформації щодо окремих закладів ЗСО.

Просимо засновників закладів ЗСО в найкоротший строк забезпечити підтвердження в ЄБЕДО інформації про власні заклади ЗСО. Нагадуємо, що підтвердження та актуалізацію даних у Реєстрі закладів ЗСО здійснюють органи управління у сфері освіти.

 

Разом з тим, на початковій стадії наповнення Реєстру інформацією про заклади ЗСО, як виняток, ДП «Інфоресурс» буде здійснювати підтвердження в ЄДЕБО інформацію про заклади ЗСО приватної форми власності та засновниками яких є центральні органи виконавчої влади. Для цього такі заклади ЗСО мають невідкладно надіслати до ДП «Інфоресурс» офіційний лист з даними, вказаними у листі (у паперовій формі на адресу: 03057, Київ, вул. О. Довженка, 3 чи в електронній формі з накладеним кваліфікованим електронним підписом керівника закладу ЗСО на електронну пошту info@inforesurs.gov.ua або через систему електронної взаємодії органів виконавчої влади (СЕВ ОВВ)).

 

Наголошуємо, що до первинного підтвердження даних випускникам цих закладів буде неможливо замовити документи про середню освіту (первинні, виправлені, дублікати).

З більш детальною інформацією ви можете ознайомитись у листі.

Нагадуємо контактний номер телефону інформаційної підтримки ЄДЕБО: (044) 290-18-10 (а також мобільні та регіональні номери телефонів, вказані на сайті ДП «Інфоресурс», https://www.inforesurs.gov.ua/organization/contacts/).

 

Виключно для користувачів ЄДЕБО обласних, районних та місцевих органів управління у сфері освіти, а також для закладів ЗСО приватної форми власності та засновниками яких є центральні органи виконавчої влади роз`яснення щодо роботи в ЄДЕБО будуть надаватися також за окремим контактним номером телефону: (067) 226-84-33.