АНТАРКТИЧНІ ПІНГВІНИ СТАНУТЬ ХЕДЛАЙНЕРАМИ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ 2021

Антарктичні пінгвіни допомагатимуть цьогорічним вступникам: даватимуть важливі поради з реєстрації електронних кабінетів та подання заяв, а також щодня розповідатимуть актуальну статистику. Таку колаборацію напередодні вступної кампанії 2021  започаткували Національний антарктичний науковий центр та ДП “Інфоресурс” (технічний адміністратор ЄДЕБО, який займається супроводом вступної кампанії).

“Ми знаємо, що серед прихильників Антарктиди є багато школярів, зокрема старшокласників, які цього року вступатимуть у виші. Вибір майбутньої професії, подання документів і особливо очікування результатів завжди дуже хвилюючі. Щоб підтримати хлопців і дівчат, ми з “Інфоресурсом” вирішили зробити наших антарктичних пінгвінів хедлайнерами вступу 2021. А ще ми хочемо нагадати, що українські антарктичні експедиції абсолютно відкриті для молоді: можливо, хтось з тих, кому допоможуть наші пінгвінчики, потім стане полярником чи полярницею?”, – зазначив директор НАНЦ Євген Дикий.

Він також нагадав, що кожного року на українську антарктичну станцію “Академік Вернадський” вирушає дві експедиції: річна та сезонна. 

Учасників річної називають зимівниками, адже вони живуть та працюють в Антарктиці 12-13 місяців. У цю експедицію входять науковці (напрями досліджень: Науки про життя та Науки про Землю) та команда життєзабезпечення – кухар, лікар, дизеліст, механік та сисадмін.

Сезонна експедиція зазвичай працює на станції під час короткого антарктичного літа (2-3 місяці) й переважно складається з науковців (за тими ж напрямами). 

Більше інформації для кандидатів можна переглянути тут: http://uac.gov.ua/vernadsky-station/recruiting-ua/ 

“Цього року антарктичні пінгвіни стануть частиною нашої служби підтримки. Вони супроводжуватимуть вступників під час реєстрації електронного кабінету і пояснюватимуть типові помилки минулих років на сторінці ДП “Інфоресурс” у Фейсбуку.  Процеси обрання спеціальності, реєстрації та подачі заяв зовсім не складні. Подавайте заяви лише у ті заклади та на ті спеціальності, де бажаєте навчатись, а антарктичні пінгвіни допоможуть уникнути поширених помилок під час вступу”, – зауважила очільниця ДП “Інфоресурс” Оксана Бєлік.

Нагадуємо, що 1 липня починається основний етап вступної кампанії 2021: реєстрація електронних кабінетів. Докладні текстові та відеоінструкції доступні на сайті https://vstup.edbo.gov.ua 

Також вступники можуть скористатися чат-ботом ОсвітаВсім у: 

  • Telegram (у пошуку або за посиланням https://t.me/inforesurs_gov_ua_bot);
  • Fb Messenger сторінки ДП “Інфоресурс” (активується після відправки першого повідомлення); 
  • BIP (паблік ОсвітаВсім).